fbpx

Alimentatia copilului in sezonul rece

Alimentatia copilului in sezonul rece

Când temperaturile scad și orele de lumină sunt mai scurte, nivelurile de energie pot avea o scădere mare, odată cu starea de spirit. Copiii ar putea fi mai puțin activi în lunile reci, de iarnă, ceea ce face extrem de important să se concentreze pe obținerea alimentației potrivite în această perioadă a anului. Schimbările de dispoziție, energie, concentrare, apetit și somn nu sunt neobișnuite, dar ar putea fi semne ale unei afecțiuni de bază mai grave. Alegerile alimentare sănătoase pot ajuta, de asemenea, să susțină sănătatea mintală a copilului tău. Luați în considerare includerea următoarelor alimente pentru a vă ajuta copiii să rămână sănătoși – și fericiți – în această iarnă.

Somon. Aminoacizi precum triptofanul, tirozina și glutamina, care sunt componentele proteinelor din somon și din alte surse de proteine, produc neurotransmițătorii care contribuie la reglarea dispoziției. Dovezile emergente leagă consumul de pește cu un risc mai scăzut de depresie. Somonul este plin de acizi grași omega-3, despre care s-a demonstrat în unele studii că ajută la gestionarea depresiei.

Clementine sunt citrice adorabilă de iarnă, plină de vitamina C, care ajută la menținerea sistemului imunitar puternic. De asemenea, oferă fibre alimentare. Copiilor le place că sunt de obicei fără semințe, ușor de curățat și distractiv de mâncat, făcându-le perfecte pentru gustări.

Dovleacul plăcintar este bogat în vitamina A și carotenoide, care s-a dovedit că beneficiază de sănătatea inimii și imunitate, promovând în același timp pielea sănătoasă. De asemenea, este o sursă bună de fibre alimentare, care ajută la menținerea stabilă a nivelului de zahăr din sânge.

Cartofi dulci – O altă sursă excelentă de fibre alimentare, cartofii dulci sunt, de asemenea, plini de vitamina A și potasiu. Gustul lor moale și dulce funcționează în tot felul de rețete. Încercați să schimbați cartofi dulci copți ca alternativă la cartofii prăjiți.

Conopida este membru al familiei de legume crucifere a fost remarcat pentru conținutul său fitochimic ridicat și potențialul de a ajuta la prevenirea cancerului și a inflamației. Conopida este delicioasă singură, dar se amestecă ușor cu alte arome. Este bogat în vitamina C și o sursă bună de vitamina K pentru un sistem imunitar sănătos și oase sănătoase. Dar asta nu este tot. Conopida este, de asemenea, o sursă bună de acid folic, o vitamina B importantă pentru creștere și dezvoltare, în timp ce fibrele alimentare promovează un nivel stabil de energie și o bună digestie.

 Articolul are doar scop informativ și nu este destinat a fi utilizat ca diagnostic medical. Informațiile din acest articol nu sunt menite să trateze, diagnosticheze sau sa vindece afecțiuni sau boli. Este destinat numai în scopuri generale de sănătate și bunăstare.
Dacă aveți întrebări, doriti să vă programați la o consultație vă rugăm să ne contactați prin e-mail: contact@carminastroia.ro, telefonic 0749227579 sau prin formularul de contact disponibil pe site.
Dacă ești hotărât/ă să obțineți ajutor cu privire la sănătatea ta, contactați-ne astăzi pentru a programa o evaluare nutritionala.
Sănătatea ta este la un click distantă! Descoperă-ți povestea din ADN-ul tău!