fbpx

Alimente de evitat pentru cancerul de sân sporadic și alimente de evitat dacă aveți cancer de sân HER2-pozitiv

Alimente de evitat pentru cancerul de sân sporadic și alimente de evitat dacă aveți cancer de sân HER2-pozitiv

Alimente cu zahăr pot crește riscul de probleme de sănătate, inclusiv unele tipuri de cancer. Cercetătorii au descoperit că prea mult zahăr poate agrava, de asemenea, toate tipurile de cancer de sân.

   Un studiu pe animale a constatat că până la 58% dintre șoarecii care urmează o dietă bogată în zahăr au dezvoltat cancer de sân. Șoarecii au primit o dietă cu la fel de mult zahăr ca o dietă tipic occidentală. Potrivit cercetătorilor, alimentele cu zahăr pot crește șansele de a face cancer de sân și pot determina creșterea mai rapidă a celulelor canceroase. Acest lucru se poate datora faptului că zahărul cauzează inflamații în organism. Alimentele cu zahăr includ carbohidrați rafinați sau simpli sau amidon. OMS recomandă ca zaharurile adăugate să constituie mai puțin de 10% din aportul caloric zilnic.

Evitați zaharurile adăugate în alimente și băuturi. Aceste zaharuri pot fi enumerate ca:zaharoza, fructoză, glucoză, dextroză, maltoză, levuloză.

De asemenea, ar trebui să evitați carbohidrații simpli sau cu amidon, inclusiv: sirop de porumb sau sirop de porumb bogat în fructoză, sucuri de fructe, energizante, pâine albă și paste albe, orez alb, produse de patiserie care conțin făină albă

Alcoolyl.Un dezechilibru al hormonului estrogen a fost legat de cancerul de sân. Consumul de alcool poate agrava acest lucru. Un studiu de cercetare a constatat că alcoolul are un efect hormonal în organism, furnizând nutrienții necesari pentru dezvoltarea celulelor canceroase.

Grasimile saturate si trans. Dietele bogate în grăsimi saturate și trans pot facilita creșterea celulelor canceroase de sân HER2-pozitive și a altor tipuri de celule canceroase de sân.

Consumul de prea multe grăsimi saturate poate crește nivelul de colesterol. Un studiu efectuat pe șoareci sugerează o legătură între colesterolul ridicat și riscul de cancer de sân. Un tip de colesterol numit lipoproteine ​​cu densitate scăzută (LDL) poate declanșa creșterea și răspândirea mai rapidă a celulelor canceroase de sân. Acest lucru se poate întâmpla deoarece LDL ajută celulele canceroase să producă proteinele de care are nevoie pentru a crește. Păstrați colesterolul LDL scăzut pentru a ajuta la prevenirea cancerului de sân și pentru o sănătate generală bună. Evitați alimentele cu grăsimi saturate și trans care pot crește LDL, inclusiv: uleiuri vegetale parțial hidrogenate, margarină, creme non-lactate, alimente prajite, prăjituri și biscuiți ambalate, amestecuri de prăjituri, glazura de tort, plăcinte și produse de patiserie, chipsuri și gustări procesate, semipreparate congelate.

Carnea roșie. Consumul excesiv de carne poate crește nivelul de colesterol. Toate tipurile de carne și pasăre au grăsimi saturate.

Un studiu din 2014 a descoperit că o dietă bogată în grăsimi este strâns legată de cancerul de sân HER2-pozitiv. Produsele de origine animală scad, de asemenea, nivelul de melatonină din organism. Acești factori pot determina creșterea și răspândirea cancerului de sân HER2-pozitiv.

 Articolul are doar scop informativ și nu este destinat a fi utilizat ca diagnostic medical. Informațiile din acest articol  nu sunt menite să trateze, diagnosticheze sau sa vindece afecțiuni sau boli. Este destinat numai în scopuri generale de sănătate și bunăstare.

 Dacă aveți întrebări, doriti să vă programați la o consultație vă rugăm să ne contactați prin e-mail: contact@carminastroia.ro, telefonic 0749227579 sau prin formularul de contact disponibil pe site.

  Dacă ești hotărât/ă să obțineți ajutor cu privire la sănătatea ta, contactați-ne astăzi pentru a programa o evaluare nutritionala.