fbpx

Restartul dietei după Vacanță fără restricții!

Restartul dietei după Vacanță fără restricții!

Mesele îmbelșugate de Sărbători, cozonac, licori delicioase, caloriile, dietele au fost demult date uitării, iar balanța cântarului înclină în defavoarea noastră!
Ei bine, Sărbatorile de Iarnă, au trecut, așa că este momentul ideal să adopți stil alimentar echilibrat, care să te ajute să scazi în greutate, să îți crească rezervele de energie, iar dacă faci și puțină mișcare, succesul pierderii în greutate este asigurat! În niciun caz nu trebuie să adopți diete drastice sau cure de detoxifiere cu 3 funze de salată!
Multe persoane văd detoxifierea drept o metodă atrăgătoare de a reafirma angajamentul pentru o alimentație sănătoasă.
Eu cred că reducea sau excluderea dulciurilor și alimentelor procesate și îmbrățișarea unei alimentație sănătoasă și echilibrate, face mult mai mult bine decât consumul de smoothie-uri, 3 frunze de salată, care de cele mai multe ori, îi lasă pe oameni flămânzi, lipsiți de energie și , frustați, cu senzație de foame și cu gândul mereu la mâncare, poate apărea constipația (din lipsa de fibre) și balonarea (din cauza excesului de fructoză).
Dacă și tu vrei să te detoxifici, atunci, începe prin DETOX -ul frigiderului si al farfuriei.

Începe de astăzi, nu de luni!
Startul adoptării unui lifestyle sănătos, începe de acum, nu de mâine sau de luni! Cum? Renunți la a 2 a lunguriță de zahăr din cafea, frișca o înlocuiești cu lapte, alcoolul și sucurile carbogazoase cu apă filtrată sau plată, mâncărurile grele cu alimente hrănitoare, delicioasele prăjituri cu fructe, cina nu mai târziu de orele 20.

Curcubeu in farfurie!
Unul dintre cele mai oportune moduri de a vă reporni dieta este să vă adăugați fructele și legumele în meniul zilnic. Atât fructele cât și legumele oferă fibre, vitamine, minerale și fitonutrienți (substanțe chimice naturale pentru plante care ajută la prevenirea afecțiunilor.
Fructe la micul dejun, lângă o budincă de cereale integrale, sau ca si gustare, jumătate din farfuria de la prânz să conțină legume. Gustarea de după amiază poate să conțină bastonașe de legume cu hummus. Cina poate fi o delicioasă supă cremă de legume.

Limitează zahărul
Consumul mediu de zahăr este de aproape 20 de lingurițe pe zi. Autoritățile din domeniul sănătății sugerează limitarea zaharurilor adăugate la 6 lingurițe (echivalent cu aproximativ 25 g) pe zi pentru femei și 9 lingurițe (sau aproximativ 36 g) pentru bărbați. Provocați-vă să reduceți zahărul adăugat din iaurturi cu fructe, optează pentru iaurt grecesc și adaugă tu fructe în el, cereale doar integrale și fără zahăr adăugat, iar batoanele de granola, preparati-le acasă, cu fructe confiate sau înlocuitori naturali de zahăr – stevie, sau sirop de arțar sau miere, precum și din dulciuri concentrate (sucuri carbogazoase, fursecuri, înghețată, prăjituri și alte produse de patiserie).

Ai grijă de flora ta intestinală

Multe persoane sunt atrase de reclamele comerciale de detoxifiere, deși nu există dovezi conform cărora curățările și detoxifierea despre care citiți de obicei ar avea vreun beneficiu. În loc să încercați să eliminați toxinele, de care este responsabil ficatul și face acest lucru în fiecare zi, luați măsuri pentru a vă îmbunătăți sănătate a intestinelor, astfel încât să își poată face treaba bine. Un intestin sănătos este important pentru că vă ajuta să dormiți, de la gestionarea greutății, până la a reporni dieta, la prevenirea bolilor cronice, etc.

Alege alimente hidratante
Având în vedere că 60% din compoziția corpul uman este reprezentat de apă, asta înseamnă că trebuie bei lichide pe tot parcursul zilei pentru a funcționa optim. Plictisit de apa filtrată/plată? Acordă prioritate consumului de alimente pline de apă – inclusiv fructe, legume, supe pe bază. Aceste alimente sunt, de asemenea, pline de vitamine, minerale și antioxidanți care vor beneficia organismul tău.

Optează pentru gustări hrănitoare
Când trebuie să își repornești dieta, concentrează-te să ai 3 mese principale și 2 gustări hrănitoare, planificate pe zi. Poti servi pere și nuci, sau roșii cherry și brânză, sau fructe de pădure și iaurt.

f) Crează-ți propriul plan de acțiune!
10.000 pași zilnic, sport de 3 ori pe săptămână, mai multă hidratare, cină light, să renunți la acel pahar de vin seara. Acum este momentul să spui hotărât NU, lenevitului și să te gândești mai mult la tine, la obiectivele tale, să îți alcătuiești o listă de priorități pe zile.

P.S.: Nu uita să treci prin magazinul de pe site, acolo ai la-ndemână cele mai utile ”instrumente” în redresarea după Sărbători – Teste genetice, să îți redescoperi povestea ta, Nutraceutice, perfect adaptate nevoilor tale – slăbire, înlocuitoare de masa, arzător de grăsimi, drenant, etc.
Tu ce ai făcut astăzi pentru sănătatea ta?

Cu drag,

Echipa CSBN Diet Precision Nutrition