fbpx

Hemocromatoza partea a II-a

Hemocromatoza partea a II-a

Cum este diagnosticată hemocromatoza?
Dacă aveți potențial hemocromatoză, medicul dumneavoastră vă va face o examinare:

Întrebat/ă dacă părinții dvs. au avut vreodată supraîncărcare cu fier, boli hepatice sau alte boli asociate.
Întrebat/ă dacă luați suplimente de fier, pe gură sau prin injecție.
Întrebat/ă dacă luați suplimentar vitamina C, care poate stimula absorbția fierului.
Verificat/ă la nivelul articulațiilor pentru durere.
Ascultați la inima pentru bătăi neregulate.
Verifica pielea pentru a vedea dacă culoarea este dezactivată.
Apăsat/ă lângă ficat pentru a testa durerea.

De ce teste as putea avea nevoie pentru hemocromatoză?
Medicul poate recomanda:
Teste de sânge pentru a măsura cât de mult fier este în sângele dumneavoastră și în organele dumneavoastră.
Testare genetică pentru a vedea dacă aveți forma moștenită de hemocromatoză.
Biopsie hepatică , când un ac mic îndepărtează o mică parte din țesut hepatic pentru a fi studiat la microscop.
RMN pentru a face fotografii detaliate ale organelor tale.

Alimentație, dietă și nutriție pentru hemocromatoză
Ce ar trebui să mănânc dacă am hemocromatoză și ce ar trebui să evit?Discutați cu medicul dumneavoastră, un dietetician sau un nutrigenetician despre alimentația sănătoasă.
Din experiența din cabinet, în urma testelor genetice efectuate, a dietelor genetice și evident a studiilor care stau căpătâi, majoritatea persoanelor cu hemocromatoză nu trebuie să-și schimbe dieta pentru a mânca mai puțin fier. Modificările dietei au un efect relativ mic asupra nivelului de fier, în comparație cu efectul mult mai mare al eliminării fierului în timpul tratamentului cu flebotomie .
recomand evitarea:
Alimentelor bogate în fier
suplimente care conțin fier
suplimente care conțin vitamina C, care pot crește absorbția de fier de către organism
discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza suplimente alimentare, cum ar fi vitaminele, sau orice medicamente complementare sau alternative, cum ar fi medicamentele pe bază de plante. Suplimentele alimentare și pe bază de plante sunt de obicei sigure, dar unele pot conține niveluri ridicate de fier sau produse chimice sau pe bază de plante nesigure.

Cum se tratează hemocromatoza? Modificările dietei și alte tratamente pot ajuta la ameliorarea simptomelor hemocromatozei. Ele pot ajuta, de asemenea, la prevenirea sau amânarea leziunilor suplimentare ale organelor dumneavoastră:
Modificări ale dietei dumneavoastră:medicul vă va cere probabil să evitați suplimentele cu fier. De asemenea, poate fi necesar să stai departe de alimentele cu prea mult fier și să limitezi vitamina C. Limitează-ți și consumul de alcool, deoarece nu este bun pentru ficat.
Terapia de chelare a fierului: acest medicament elimină fierul suplimentar din organism. Este luat pe cale orală acasă sau injectatabil.
Flebotomie terapeutică: tratamentul trebuie repetat frecvent, astfel încât veți avea periodic analize de sânge pentru a măsura nivelul de fier.
Un fragment dintr-un articol publicat de mentorul meu, mi-a atras atenția în mod deosebit „un nivel scazut de fier ” la un test de sânge NU exclude hemocromatoza.
Hemocromatoza este adesea nediagnosticată deoarece poate apărea pe un test de sânge printr-un nivel scăzut al hemoglobinei, la fel ca și in anemie. O persoană poate fi de asemenea anemică și sa sufere de hemocromatoză si supraincarcare cu fier. Prin urmare, deoarece simptomele pot fi diverse și vagi și pot imita simptomele multor alte afecțiuni și deoarece testele de sânge pot fi interpretate greșit, hemocromatoza este adesea nediagnosticată și netratată.
Iar luând în calcul toate informațiile adunate în acest articol, cât de greu este de diagnosticat corect o hemocromatoză, va recomand în calitate de specialist, efectuarea unui test genetic CSBN Diet PLUS – ACEST TEST DETECTEAZĂ APROXIMATIV 95% DIN CAZURILE DE SUPRAÎNCĂRCARE CU FIER – inclusiv gena HFE și gena SLC17A1.
Testul conține în total 77 makeri analizați – cel mai mare test genetic existent la ora actuală în țară și cel mai bine vândut.
Mai analizează legat de fier – genele pentru anemie și vitamina C.

Dacă ți-am stărnit interesul, poți să ne contactezi, pentru o evaluare nutrițională, te poți programa la nr de telefon 0749227579, sau poți comanda de pe site testul genetic.
Sănătatea ta este la un click distantă!  Descoperă-ți povestea din ADN-ul tău!