fbpx

Jurnalul alimentar în intolerante şi alergii

Jurnalul alimentar în intolerante şi alergii

Scrierea unui jurnal alimentar ar trebui să vă ajute pe dumneavoastră și specialiștii colaboratori pentru:

Găsirea cauzei simptomelor
Urmărirea reacțiilor
Efectuând modificările necesare în dieta

Cu cât un jurnal alimentar este mai curăţ cu atât există posibilitatea de şi probabilitatea de a identifica alergiile sau intolerantele.

 Cum arată un jurnal alimentar şi care sunt informaţiile necesare de introdus?

Începutul săptămânii: introduceți data de început a săptămânii.
Oră: introduceți ora la care ați mâncat și/sau băutură.
Mâncare și băutură (inclusiv cantitățile aproximative): Înregistrați preparatele și alimentele pe care le-ați mâncat, de preferință şi cantitățile aproximative, de exemplu în ml, căni, grame, linguriță, linguriță sau dacă nu le puteți măsura, de exemplu într-un restaurant, descrieți cantitatea, de exemplu, 1 pahar, o mână etc.
Timpul de reacție: introduceți ora la care a început reacția și cât timp a persistat.
Descrierea simptomelor: descrieți ce s-a întâmplat, cum a apărut, de exemplu zgomot în partea superioară a abdomenului, urmat de diaree sau disconfort ușor care s-a transformat într-o umflătură dureroasă și mâncărime în jurul buzelor.
Severitate (1-10): observați cât de grave sau dureroase au fost simptomele pe o scară de la 1-10, de asemenea, în comparație cu reacțiile anterioare.
Medicament (suplimente și inclusiv cantitățile zilnice): înregistrați orice medicament sau supliment, marca și concentrația comprimatelor (se găsesc în informațiile pe flacoane/cutii), câte și ora la care ați luat.
Concluzii importante la care s-a ajuns în această săptămână /note: notează orice gânduri despre progresul sau agravarea afecțiunii în acea săptămână. Faceți notițe despre orice altceva care vă poate deranja. Este posibil să fi avut mai mult stres în acea săptămână. De exemplu, este posibil să fi realizat că un anumit produs alimentar a fost consumat mai des și că simptomele par să apară la scurt timp după ce l-ai mâncat. 
Abonează-te la Newsletter si primesți modelul de jurnal alimentar pentru alergii și intoleranțe cadou pe e-mail.