fbpx

Blog

Alimente pe care să le incluzi și alimente e care să le eviți în dieta ta dacă ai tiroidita Hashimoto

O dietă bogată în nutrienți poate ajuta la reducerea severității simptomelor și la îmbunătățirea sănătății generale. Concentrează-te pe următoarele alimente:Fructe: fructe de padure, pere, mere, piersici, citrice, ananas, banane etc.Legume non-amidonoase: dovlecei, anghinare, roșii, sparanghel, morcovi, ardei, broccoli, rucola, ciuperci etc.Legume amidonoase: cartofi dulci, cartofi, mazăre, dovleac etc.Grăsimi sănătoase mono si poli-nesaturate: avocado, ulei de…
Citește mai mult

Dieta și stilul de viață in Hashimoto

Dieta și stilul de viață joacă un rol vital în gestionarea bolii Hashimoto, și cercetările sugerează că inflamația poate fi un factor determinant din spatele gamei largi de simptome ale afecțiunii autoimune. Inflamația este adesea legată de dietă și de profilul genetic moștenitModificările dietei și ale stilului de viață sunt, de asemenea, cheie pentru reducerea…
Citește mai mult

Tiroidita Autoimuna Hashimoto

Boala Hashimoto este o tulburare autoimună care vizează și provoacă în mod specific inflamația glandei tiroide și se mai numește Tiroidita lui Hashimoto . Se caracterizează prin insuficiență tiroidiană treptată, datorată infiltrării leucocitelor (celulelor albe din sânge) și distrugerii autoimune a glandei tiroide. Când este afectată suficientă glanda tiroidă normală, cantitatea de hormon tiroidian poate…
Citește mai mult

Jurnalul alimentar în intolerante şi alergii

Scrierea unui jurnal alimentar ar trebui să vă ajute pe dumneavoastră și specialiștii colaboratori pentru: Găsirea cauzei simptomelorUrmărirea reacțiilorEfectuând modificările necesare în dieta Începutul săptămânii: introduceți data de început a săptămânii.Oră: introduceți ora la care ați mâncat și/sau băutură.Mâncare și băutură (inclusiv cantitățile aproximative): Înregistrați preparatele și alimentele pe care le-ați mâncat, de preferință şi cantitățile aproximative, de exemplu în…
Citește mai mult

Dieta pacienţilor diagnosticaţi cu deficit DAO

Tratamentul deficitului de DAO se bazează pe reducerea sau eliminarea alimentelor bogate în histamina, fie din cauza proceselor de deteriorare, precum carnea sau peştele, a proceselor de fermentaţie, precum brânza, fie din cauză că alimentele conţin în mod natural histamina, precum spanacul şi citricele, alimente care eliberează histamina, ca albuşul de ou sau laptele şi,…
Citește mai mult

Ce este diaminoxidaza (DAO) și rolul ei în intoleranţă la histamina

Diaminoxidaza (DAO) este una dintre cele două enzime responsabile pentru degradarea histaminei – deaminare oxidativa cu ajutorul DAO fiind responsabila de degradarea extracelulara a histaminei. Spre deosebire de ea, cea de-a doua enzimă cu rol de metilare cu ajutorul histamin-N-metiltransferaza HNMT, care intervine asupra histaminei intracelulare, aceasta nu este capabilă să oprească pătrunderea în sânge…
Citește mai mult

Intoleranța la histamină

Intoleranţă la histamina apare în urma unui dezechilibru, la nivelul organismului, intre procesele de producere şi degradare a histaminei, practic se acumulează prea multă histamină în organism. Motivul pentru care acest fenomen se întâmplă este datorat unui nivel scăzut al enzimei ce reduce nivelul de toxicitate al histaminei (DAO). Persoanele care au un nivel scăzut…
Citește mai mult

Cum arată farfuria de post/vegana/vegetariană ideala?

½ din farfurie – legume (cât mai diverse şi culorate)¼ din farfurie – carbohidraţi (cartofi, paste, orez, mămăligă, cartof dulce, quinoa, bulgur etc.), de preferat în formă integrală¼ din farfurie – proteină de natură vegetală (pentru că este post), şi anume: mazăre, fasole boabe, linte, năut, tofu, nuci, seminţe.Lipide sanatose 1 lg – EVOO Pune…
Citește mai mult

LES – Lupusul eritematos sistemic

Rolul nutritiei in Lupus: Dietă personalizată după profilul genetic – bogată in legume și fructe Monitorizarea caloriilor și managementul greutatii. Exista e serie de legume denumite nightshade si care trebuie evitate. Aceste legume fac parte, majoritatea, din familia Solanaceae si cuprind: cartofii albi, ardeii dulci și picanti, roșiile, vinetele. Grăsimi nesaturate: Acizii graşi omega-3 fac…
Citește mai mult

Ce este detoxifierea?

Detoxifierea este procesul natural de eliminare si neutralizare a toxinelor din organism. Colonul, plamanii, ficatul, rinichii, pielea sunt organele care joaca un rol important in detoxifiere.De unde provin substantele toxice?Toxinele exogene (xenobiotice) pot proveni din alimente (pesticide, ierbicide, îngrăşăminte, hormoni, chimicale, aditivi alimentari, metale grele) şi produse de curățenie, din aer (fum de țigară, gaze…
Citește mai mult